top of page

Male på stoff ✨

Oppdatert: 17. apr.

Male på stoff? Med kalkmaling? Joda, det går faktisk 😊 Og aller best resultat får du på stoff som ikke er ruglete og av tykt ull. Glatt stoff er perfekt. Trikset for å få det fint er tørketid og herdetid 👌🏽 Jeg skal forklare litt nærmere;

Stoff som er fast på møbler maler du med kost, helst kost med naturbust. Koster med naturbust holder malingen bedre. Kalkmalingen skal tynnes med vann når du bruker den på tekstil, beregn tre strøk:

  1. Bland 50 % kalkmaling og 50 % vann. Mal et jevnt og tynt strøk. Pass på så du ikke "dynker" stoffet helt gjennom, men maler det godt inn i stoffet. Husk tynt strøk 😊 La tørke til neste dag. Puss forsiktig over med fint sandpapir, for å unngå at tekstilen blir stivere enn nødvendig.

  2. Neste dag: Gjenta prosessen 😊

  3. Dag tre; gjenta prosessen, men du kan nå ha blandingsforholdet 70% maling og 30% vann. Tynt strøk nå også.

  4. La møbelet med stoffet tørke. Ikke bli frista til å ta på voksen for tidlig fordi du er ivrig og gjerne vil fortsette 😀 Tørketida er superviktig og er avgjørende for godt resultat.

  5. Når stoffet er tørt, settes tekstilet inn med klar voks. Smør på med bomullsfille eller kost. Masser voksen inn i kalkmalingen, men ikke med "full styrke og skrubbing". Tørk av overflødig voks. Vent et par dager og smør lett over igjen.

Jeg pleier vanligvis ikke å ha på hansker når jeg kalkmaler. Malingen er lett å vaske bort. Men når malingen er tynnet ut, så vil den jo også være mer rennende. Så da kan man jo bruke hansker om man vil slippe altfor mange malingsdråper på huden.

Lykke til med ditt prosjekt 🤗🧡

Spør hvis du trenger tips!

Hilsen Mette

0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

Комментарии


bottom of page